Pasztet s selera

Składniki:

  • 1kg selera
  • 2 duże cebule
  • 1 margaryna
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 6 jaj
  • 2 kostki bulionu grzybowego
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

Seler i cebulę potrzeć na grubych oczkach tarki.

Dodać wodę, przyprawy, rozdrobniony czosnek i margarynę – doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu ok 1 godziny.

Całość ostudzić.

Do zimnej masy dodać jajka i bułkę tartą – dobrze wyrobić.

Foremkę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą przełożyć masę i piec ok 1,5 godziny w temp. 180-190 st. C.

 

Z przepisu wychodzą 2 foremki aluminiowe 20-25cm

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.